Veel gestelde vragen over Genie

Met Genie hebben we een methodiek ontwikkeld, een bepaalde manier van werken, die mensen, teams en organisaties helpt op een laagdrempelige manier samen te werken aan doelstellingen. Deze doelstellingen kunnen heel verschillend zijn: van het voldoen aan kwaliteitsstandaarden, certificeringen, cultuurveranderingen, tot gewoon de kwaliteit van je dagelijkse dienstverlening  verhogen én meetbaar te maken. Om dit alles te faciliteren hebben we een SaaS-applicatie die je helpt om op de Genie manier samen te werken.

De kosten bedragen EUR 6,- per gebruiker per maand. Vooraf gefactureerd voor een bepaalde periode. Bij grotere aantallen gebruikers hanteren we staffels. 

Voor consultancy rekenen we een mandag tarief van EUR 1.000,- per dag.

Extra trainingen op aanvraag.

Neem contact met ons op voor een actuele prijsindicatie voor jouw organisatie en een gratis offerte op maat.

Onze filosofie is: meer autonomie zorgt voor meer werkplezier dat leidt dat een duurzamer resultaat. Dat is mooi, maar wat Genie nog meer oplevert is meer efficiency en doelgerichtheid, leidend tot kostenbesparing, meer productiviteit, minder risico’s en meer! Klinkt goed. Wil je weten hoe we dat doen? Neem contact op met ons en we vertellen je het graag. Wil je eerst meer lezen over zij die je voor zijn gegaan? Klik dan hier.

Dit is erg afhankelijk van wat de doelstelling is en hoe snel een klant gegevens kan aanleveren. Wil je een bestaand kwaliteitskader implementeren of een certificering halen? Dan kunnen we jouw omgeving binnen een week up & running hebben. Maatwerk kost meer tijd, maar ook hierbij kan jouw omgeving vaak binnen een maand live gaan!

Ook dit is afhankelijk van de vraag. Bij een cultuurverandering zal dit langer duren dan bij het behalen van een certificering. Een direct resultaat is dat na de 0-meting je metéén een foto hebt van hoe jouw organisatie er voor staat (in zijn geheel of op de voor jouw belangrijke onderwerpen). In de praktijk is dit inzicht zeer waardevol gebleken en geeft vaak meteen inzicht in knel- of aandachtspunten.

Nee! Wij kunnen je in elke stap bij staan tot alles up & running is, we kunnen je bijstaan met consultancy, en meer. Maar dat hoeft niet! Met onze editor-functionaliteit kun je op een eenvoudige manier ook zelf aan de slag. Als je klant wordt krijg je een handleiding waar alles stap voor stap wordt uitgelegd en kun je je Genie omgeving helemaal zelf inrichten (of dit aan te raden is, hangt erg af van de vraag, hier adviseren we je vanzelfsprekend graag over).

Mooi dat je bezig bent! Genie kan zeker helpen. Genie kan je helpen je project inzichtelijker en meetbaar te maken. Daarnaast zorgt Genie in dit geval vaak voor een snellere implementatie en creëert direct meer draagvlak. Tot slot is Genie als borgingstool is uitermate geschikt om de verandering de verankeren in je organisatie zodat niet al het harde werk en de geboekte resultaten na verloop van tijd weer verloren gaan (wat ik de praktijk helaas maar al te vaak gebeurt…)

Geen idee. Maar uit de praktijk weten we dat er geen perfect moment is om te starten. Als je maar start. Hulp met de neuzen dezelfde kant op te krijgen? Neem contact met ons op!

Ja! Iedereen kan elkaars scores zien. Dat is ook deel van ons gedachtegoed: van elkaar leren en samen ontwikkelen. Het is in de applicatie mogelijk om bepaalde scores af te schermen voor anderen, maar wij zijn hier geen voorstander van…

Nee. De 0-meting vergt wel vaak minstens een dagdeel aan tijd per team (afhankelijk van hoe uitgebreid de vraag uiteraard), maar daarna is de tool van de teams en kunnen ze er mee aan de slag. Afhankelijk van de doelstelling kan het gebruik variëren van een paar minuten per dag of paar minuten per week. We hebben de applicatie zo gemaakt dat je snel en simpel door heen navigeert en makkelijk kunt bijwerken.

Onze applicatie is geoptimaliseerd voor organisaties die met teams werken. Teams kunnen ook organisaties zijn die samen in een landelijk verband werken. Maar we hebben ook tevreden klanten zonder teams met 20 medewerkers die verschillende dingen doen. Neem bij twijfel contact op met ons, en we zullen aangeven of we denken dat Genie bij jouw vraag past.

Volgens onze klanten niet. Onze gebruikers variëren in leeftijd van starters tot zij die (bijna) van hun pensioen mogen gaan genieten. Ons doel is een applicatie die heel laagdrempelig is in het gebruik. Daarnaast bieden we verschillende service levels ter ondersteuning. Het hoogste servicelevel is nooit nodig gebleken, mocht dat iets zeggen…

Wij bieden verschillende service levels aan: van alleen support bij incidenten (kosteloos) tot 24/7 support met een aantal smaken daar tussenin. We zijn verder flexibel om de service zo in te richten dat deze het beste aansluit bij jouw organisatie.

Genie is een SaaS-applicatie (software as a service). Dit betekent dat op elk (mobiel) apparaat met een internetverbinding Genie te gebruiken is.

Ja dat klopt. Wij zijn geen planningstool of agenda en willen ook niet alles kunnen, wij zijn Genie en we geloven er in dat je geen spijt krijgt van deze extra applicatie. In de praktijk zorgt Genie er voor dat een hele hoop e-mails, Exceldocumenten, appjes/ appgroepen, losse papieren en overige documenten niet meer nodig zijn. Bij gebruik van Genie kan het ook zomaar zijn dat je bepaalde applicaties ook niet meer nodig zult hebben.

Veel gestelde vragen over de applicatie

Hieronder staan de meest gestelde vragen voor het gebruik van de Genie. Wij adviseren altijd om eerst deze lijst en/ of de handleiding door te lezen, alvorens contact op te nemen. Mocht je er niet uitkomen, dan staan we vanzelfsprekend voor je klaar!

De applicatie is te vinden op app.teamgenie.eu en op onze website teamgenie.eu door daar rechts bovenin te klikken op het blauwe icoontje om in te loggen.

De inlogpagina van Genie is: https://app.teamgenie.eu/app/auth/login

Je gebruikersnaam is het e-mailadres waar je de uitnodiging op hebt ontvangen om een account aan te maken. 

Je wachtwoord is het wachtwoord dat je zelf hebt ingevoerd om je account te activeren.

Dit kan betekenen dat er een verkeerd e-mailadres is doorgegeven. In de meeste gevallen staat de e-mail in de spam als men hem niet kan vinden. Tot slot kan de mail zijn tegengehouden door de netwerkbeheerder als je inlogt vanuit een beveiligde omgeving of een portaal.

Mocht dit allemaal niet het geval zijn, neem dan contact op.

Op de inlogpagina van Genie kun je met je gebruikersnaam (je e-mailadres) een nieuw wachtwoord aanmaken door te klikken op ‘wachtwoord vergeten’: https://app.teamgenie.eu/app/auth/login . Je krijgt een nieuwe e-mail toegestuurd om een nieuwe wachtwoord aan te maken.

Let op! Dit kan alleen als je account al eerder is geactiveerd!

Codes tussen de 400 en 499 geven aan dat er iets niet goed is gelukt aan de kant van de gebruiker (denk aan een verkeerd wachtwoord hebben ingevoerd, je hebt een verkeerde link of url ingevoerd of je verbinding met internet is niet goed. 

Codes tussen de 500 en 599 geven aan dat er iets aan de kant van de applicatie niet goed is gegaan. Gelieve in dit geval altijd contact met Team Genie op te nemen.

Nadat je de link hebt gekregen om je account te activeren en je wachtwoord aan te maken, dien je naar app.teamgenie.eu te gaan om in te loggen. Inloggen op de pagina waar je je wachtwoord hebt aangemaakt, is niet mogelijk. Neem eerst contact op met de contactpersoon binnen je organisatie als je er echt niet uit komt.

Dit komt soms voor als je inlogt via een beveiligde omgeving. Via een portaal van je organisatie bijvoorbeeld. Neem contact op met je netwerkbeheerder om Genie op te laten nemen als goedgekeurde applicatie. Een andere mogelijkheid is om de applicatie te openen buiten deze beveiligde omgeving. Mocht dit beide niet werken, neem dan contact op met ons.

Benieuwd wat Team Genie voor jou kan betekenen?

Vraag een demo aan!

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.