Continu verbeteren in de zorg

De groeven van de zorg

door Roel Neijland

Als zorgmedewerker heb je het de afgelopen periode flink voor de kiezen gekregen. De Bennie’s en Betsie’s van ons stelsel, wiens roeping het is dat we qua dagelijkse zorg niets te kort komen, dat we worden verpleegd, behandeld en weer genezen huiswaarts keren: die gewone handjes aan het bed dus, kregen het zwaar te verduren. De grote veranderingen door de privatisering, met de dikke dreigende wolken aan administratieve rompslomp, hebben ertoe geleid dat Bennie en Betsie veel tijd kwijt zijn aan het invullen van formulieren, staatjes en andere, papieren en digitale beslommeringen. De ergernissen daarover, de frustraties ook, zijn immens en dat was ook zo vóór maart 2020. Toen kwam Covid-19. De stortvloed aan opnames en intensieve behandelingen was gigantisch. De publieke belangstelling en waardering voor al dat extra werk was weliswaar groot, maar verder veranderde er niet zoveel. Ja, een nationaal applausje konden ze krijgen, eind maart, zo rond 20.00 uur, maar daarna werd het weer stil en moesten Bennie en Betsie zich weer het vuur uit de sloffen lopen om nog weer wat extra formuliertjes in te vullen, nu met een mondkapje voor. De groeven van die krengen staan voor de eeuwigheid in het gelaat gedrukt maar de andere groeven, die van de zorg om de toekomst, zijn nog veel dieper.

Zorgmedewerkers hebben van de overheid weliswaar een kleine stoffelijke blijk van waardering gehad, maar aan hun omslachtige werkmethoden is vrijwel niets gewijzigd en nog steeds is de dagelijkse papierberg kolossaal. Bennie en Betsie zijn ooit zorgmedewerker geworden omdat ze dat werk zo leuk vinden. Mensen helpen, mensen verzorgen, aandacht besteden aan de zieken en de zwakkeren binnen de samenleving. Zorgmedewerkers worden blij als ze zien dat hun werk effect heeft en dat het mensen helpt beter te worden of zich op hun gemak te voelen. De laatste jaren gaat een deel van hun kostbare tijd echter verloren aan administratie, de verantwoording van veel te veel details in rapportages en registraties. De grootste ergernis is het feit dat ze daardoor minder tijd hebben voor hun primaire taak: de zorg zelf, het helpen van mensen.

Maar er is hoop, voor Bennie, voor Betsie en voor al die andere, duizenden zorgmedewerkers. Sinds kort is er een applicatie op de markt die de tijd van al die verantwoordingsrompslomp terugbrengt, minimaliseert en vereenvoudigt. Op een groeiend aantal plekken op de werkvloer lopen inmiddels blijere zorgmedewerkers. Steeds meer van die hoog gewaarde kanjers mogen nu werken met Genie. Daardoor kunnen Bennie en Betsie, veel meer dan voorheen, direct aan het bed hun primaire taak uitvoeren. Dat geeft niet alleen voldoening bij deze zorgtoppers maar zorgt ook voor blijere gezichten bij hun baasjes, de teamleiders, management en directie. De software van Team Genie genereert dus een win-win-situatie van jewelste, voor alle betrokkenen.