Continu verbeter software nodig?

Genie wijst de weg!

Video afspelen

Continu verbeteren lijkt zo simpel

Het is eigenlijk heel simpel: bedenk wat je belangrijk vindt. Maak dat meetbaar. Ga dat doen en kijk zo kortcyclisch als mogelijk hoe je het hebt gedaan. Bespreek dat met elkaar en verzin hoe je het nóg beter kan doen of hoe je problemen effectief oplost.

Waarom continu verbeteren niet lukt in de praktijk

Samen de juiste doelstellingen

…bedenken waar iedereen zich achter schaart lukt meestal niet. Veel organisaties vinden het ingewikkeld om Missie, Visie en Kernwaarden praktisch door te vertalen naar doelen waar de werkvloer écht iets mee kan. “Onze missie is prachtig ja, daar kan ik me helemaal in vinden…” hoor je dan. “Maar of ik dat ook echt doe? Oei, goede vraag… geen idee eigenlijk”.

Meetbaar maken

…van deze doelstellingen gaat mis. Zelfs al heb je goede KPI’s én goede stuurinformatie, sturen op KPI’s is niet genoeg. Cijfers alleen vertellen niet het hele verhaal. Bovendien hebben veel mensen een hekel aan cijfers. Zij willen gewoon weten: heb ik het goed gedaan of niet? Kan ik aan het eind van mijn werkdag met een goed gevoel de deur achter me dicht trekken, of vergeet ik wat belangrijks?

Veiligheid en fouten mogen maken

Continu leren en verbeteren impliceert dat mensen fouten mogen maken. Terwijl in werkelijkheid mensen bang zijn om fouten te maken omdat ze er op worden afgerekend. Transparant durven zijn over wat je doet en hoe je het doet vinden veel mensen daar door moeilijk.

Transparant over resultaten

En zelfs als je transparant bent, op de juiste manier feedback geven aan elkaar op een open, constructieve wijze zonder je aangevallen te voelen, is iets wat voor velen niet natuurlijk is en geleerd moet worden.

Geen goede tools

Er is nauwelijks goede software in de markt beschikbaar die het continu verbeterproces op een samenhangende en congruente wijze ondersteunt. Tot nu!

Genie als continu verbeter software-suite is de oplossing!

Geef samen richting

Genie inrichten voor jouw organisatie is simpel maar effectief. Met onze methode vul je thema’s, subthema’s en onderwerpen in ontwikkelgerichte 5-puntschalen die je dwingen doelstellingen te concretiseren en die je helpen doelstellingen stapsgewijs uitvoerbaar en meetbaar te maken.

Maak lastige onderwerpen meetbaar

Onze software is uniek en biedt ruimte om zowel de harde kant áls de zachte kant meetbaar te maken en te operationaliseren.

Monitor de voortgang

Toon voortdurend een duidelijk, simpel en actueel overzicht hoe jouw team presteert ten opzichte van jullie eigen doelstellingen. En hoe jouw team presteert ten opzichte van andere teams.

Beheer eenvoudig verbeteringen

Meerdere verbeterplannen tegelijk? Overzicht kwijt? Voorkomen dat verbeterplannen in een lade belanden en dat er niets mee wordt gedaan? Onze verbeterfunctionaliteit helpt je problemen te analyseren, acties SMART te maken en taken te verdelen. Zowel in je team, als daar buiten.

Vier succes en leer van elkaar

Genie is er op gericht om successen expliciet te maken en deze met een paar muisklikken met anderen te delen. Best practices uitwisselen was nog nooit zo simpel!

Wil jij continu leren en verbeteren écht gaan doen en je mensen ondersteunen met goede software?

Benieuwd wat Team Genie voor jou kan betekenen?

Vraag een demo aan!

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.