Audit proces software

Genie helpt voor – tijdens – én na de audit.

Video afspelen

Bij auditen komt een hoop kijken: niet alleen een hoop administratie bij de voorbereiding, tijdens de uitvoering en na afloop, het begint al voor de audit met vragen als: bij wie gaan we aan de slag? Wanneer? En ook: wát gaan we precies auditen? Om nog maar te zwijgen over de afstemming, coördinatie en de transparantie. Met Genie kan dit allemaal een stuk eenvoudiger.

Een goed begin is het halve werk

Goed beginnen kan in de praktijk lastig zijn, de bekende struikelblokken als: zijn alle criteria van de audit bekend en actueel, beschikt iedereen over dezelfde versie na de last-minute wijziging van gisterenavond, op welke thema’s moet de nadruk worden gelegd, hanteren de overige auditoren wel de juiste beoordelingswijze en meer, zullen voor velen herkenbaar overkomen… Het nadeel is dat al deze zaken in de voorbereiding afleiding van het daadwerkelijke doel: een goede audit uitvoeren.

De audit zelf

Je bent op locatie aangekomen en gaat aan de slag. Als goede auditor moet je over een behoorlijk stel vaardigheden beschikken: verbinding kunnen maken met verschillende mensen, in staat zijn om vanuit een helikopterview in te kunnen zoomen op de kleinste details en verbeterpunten op een duidelijke én constructieve manier over kunnen brengen. 

Je neemt interviews af, doet documentanalyses, noteert tijdens dit alles de belangrijkste conclusies op een notitieblok omdat een laptopscherm onpersoonlijk over komt: ook daar houd je rekening mee.

En na afloop

Je bent klaar en zit vol met informatie, nu nog vers in het hoofd, dus bevindingen werk je thuis ’s avonds nog uit, moe van de audit: je bent de hele dag bezig geweest met alles strak te regisseren, alle indrukken te overzien en vriendelijk en kritisch te zijn. Nu nog de scores berekenen aggregeren en dan later terugkoppelen met team en collega’s.

Nu hopen dat er iets gedaan wordt met de eventuele verbeterpunten… 

Auditen zal altijd een menselijke taak blijven, echter kunnen wij met de software van Genie een groot gedeelte van de genoemde punten afvangen: op deze manier kun je als auditor de focus houden op een kerntaak.

Wil jij net als Floris slim je audits vorm geven?

Vraag dan hier onze demo aan

Slimmer voorbereiden, uitvoeren en borgen in Genie

Het gehele auditproces kan worden vormgegeven met onze slimme auditsoftware.

Inrichten van criteria

kan snel en makkelijk met onze methode met 5-puntschalen

Versiebeheer is verleden tijd

Alle betrokkenen beschikken altijd over de laatste versie van de criteria

Scoren’ tijdens de audit

is intuïtief en gebruikersvriendelijk. Scoren, motiveren en bestanden uploaden is razendsnel en voorkomt extra werk.

Live met het team

kan de audit afgenomen worden op ieder scherm

Scores worden direct omgezet

naar een handig overzicht met smileys

Teams zien in één oogopslag

live waar ze zelf staan, en hoe andere teams het doen

Sterke punten en verbeterpunten

zijn direct inzichtelijk

Stapsgewijs verbeteren

dankzij de 5-puntschalenmethodiek krijgt het team per onderwerp richting in de verbeterstappen en doelstellingen

Na de audit kan het team zelfstandig verder

Besproken aandachtspunten worden omgezet naar verbeter / ontwikkelplannen en in de software geborgd. Voortgang kan op afstand gemonitord en zelfs bijgestuurd worden

Beheer eenvoudig verbeteringen

Meerdere verbeterplannen tegelijk? Overzicht kwijt? Voorkomen dat verbeterplannen in een lade belanden en dat er niets mee wordt gedaan? Onze verbeterfunctionaliteit helpt je problemen te analyseren, acties SMART te maken en taken te verdelen. In je team, of daarbuiten.

Vier succes en leer van elkaar

Onze software is er op gericht om successen expliciet te maken en deze met een paar muisklikken met anderen te delen. Best practices uit wisselen was nog nooit zo simpel!

Wil jij meer weten hoe we het audit proces makkelijker, slimmer en ook leuker kunnen maken?

Benieuwd wat Team Genie voor jou kan betekenen?

Vraag een demo aan!

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.